Még sosem sütöttem mézeskalácsot, mert anya szokta nekünk szállítani karácsonykor. De idén erős késztetést érzek rá, úgyhogy lehet nekiugrom a feladatnak, és karácsonyra lesz sk mézes is :-). (Ma meg amúgy is karácsonyi hangulatban vagyok, mert a fél napot azzal töltöttem, hogy a lányokkal angyalkákat és mikulásokat gyártottunk, különféle - a Nóri korosztályának is kivitelezhető - papírtechnikákkal, közben meg karácsonyi dalokat hallgattunk. Jó volt :-)!)
Jó is hogy mondod,előtúrom a fiókból én is karácsonyi CD-ket!Bár ma délután biztos nem lesz zenehallgatás,3 HP filmünk maradt még,ennyire szűkült a Marathon.Reménykedtünk,hogy hangulat keltésnek lesz hozzá hóesés,de egyelőre sajna nincs.
Juj, ezek a mezeskalik annyira szepek. Jovo hetvegen mar gyarthatnank is oket, nem?De ezek mivel vannak bevonva,cukormazzal ami be van szinezve?Barcsak en is tudnek ilyen szepeket csinalni...
Aha, fondant (cukormáz) bevonat a legjobb szerintem, amit tetszés szerint színezhetsz. Van, aki mézeskalácsnál szokott bele tenni felvert tojásfehérje habot is, én azt azért nem szeretem annyira, mert a mézeskalács annál jobb, minél tovább áll. A nyers tojásfehérjénél meg ez nem annyira nyerő :-).
Még sosem sütöttem mézeskalácsot, mert anya szokta nekünk szállítani karácsonykor. De idén erős késztetést érzek rá, úgyhogy lehet nekiugrom a feladatnak, és karácsonyra lesz sk mézes is :-). (Ma meg amúgy is karácsonyi hangulatban vagyok, mert a fél napot azzal töltöttem, hogy a lányokkal angyalkákat és mikulásokat gyártottunk, különféle - a Nóri korosztályának is kivitelezhető - papírtechnikákkal, közben meg karácsonyi dalokat hallgattunk. Jó volt :-)!)
VálaszTörlésJó is hogy mondod,előtúrom a fiókból én is karácsonyi CD-ket!Bár ma délután biztos nem lesz
VálaszTörlészenehallgatás,3 HP filmünk maradt még,ennyire szűkült a Marathon.Reménykedtünk,hogy hangulat
keltésnek lesz hozzá hóesés,de egyelőre sajna nincs.
Juj, ezek a mezeskalik annyira szepek. Jovo hetvegen mar gyarthatnank is oket, nem?De ezek mivel vannak bevonva,cukormazzal ami be van szinezve?Barcsak en is tudnek ilyen szepeket csinalni...
VálaszTörlésAha, fondant (cukormáz) bevonat a legjobb szerintem, amit tetszés szerint színezhetsz. Van, aki mézeskalácsnál szokott bele tenni felvert tojásfehérje habot is, én azt azért nem szeretem annyira, mert a mézeskalács annál jobb, minél tovább áll. A nyers tojásfehérjénél meg ez nem annyira nyerő :-).
VálaszTörlés