Még mindig van pár óra,amíg nevezni lehet
Nekem is csak ma sikerült megsütni a tervezett
Black Bottom miniket, még épp idejében értem haza
a dunántúli vakációról.Az meg,hogy pont ez lett a
pályaművem ,azért van,mert anno pont az én javaslatomra
sütötte meg Szofi az első adagot,és azóta akkora
népszerűségnek örvend a Hummingbird-ös recept,
hogy minden pályázó megsütötte,legalább egyszer:)
Hozzávalók ( 12 darabhoz):
A csokis alaphoz:
190 gr sima liszt
120 gr kristálycukor
40 gr kakaópor
fél teáskanál szódabikarbóna
40 ml napraforgóolaj
1,5 teáskanál ecet
fél teáskanál vanilia eszencia
A krémsajtos réteghez:
140 gr krémsajt
60 gr kristálycukor
1 tojás
fél tk. vanilia eszencia
csipet só
100 gr choc chip (lehet durvára vágott étcsoki is)
A krémsajt frostinghoz :
300 gr porcukor
50 gr vaj
125 gr krémsajt
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A csokis alaphoz egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaóport,
a szódabikarbónát és a cukrot.
Egy kis kancsóban keverjük össze az ecetet, az olajat,
a vanilia eszenciát és 125 ml vizet.
Fokozatosan adagoljuk a kancsó tartalmát a lisztes-kakaós
keverékhez,és addig mixeljük, míg homogén
állagú nem lesz. A masszát osszuk el a 12
cupcake forma alján, annyit tegyünk bele,
hogy a forma kb. 2/3-ig legyen.
A krémsajtos cucchoz keverjük el a krémsajtot a porcukorral,
tojással,sóval, vanilia eszenciával. Kézzel keverjük hozzá
a choc chip-et.Minden cupcake tetejére kb. 1 evőkanálnyit tegyünk
a krémsajtos cuccból és előmelegített sütőben kb.
20 perc alatt süssük meg. Ha teljesen kihűltek,
akkor vegyük őket ki a formából.
Tetejére mehet a cukorral,vajjal kikevert sajtkrém,én
habzsákkal szoktam.Csinos és isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése